בפרק זה נתמקד בביטוחים הכלולים בביטוח המנהלים וקרן הפנסיה. בכל אחד מהמוצרים קיימים שני מרכבים מרכזיים:
1. ביטוח למקרה מוות (פנסיית שארים) – ביטוח המשלם כסף במקרה של מות העמית או המבוטח.
2. ביטוח לאובדן כושר עבודה (פנסיית נכות) – ביטוח זה משלם במקרה שנבצר מהמבוטח להשתכר כתוצאה מתאונה או ממחלה.
ביטוח למקרה מוות
כפי שכבר ציינתי בפרקים הקודמים, מחיר הביטוחים עולה יותר בביטוח ולא בפנסיה. זה נובע מכך שכל קרנות הפנסיה מתמחרות ביטוחים במחיר שאינו מגלם רווח. בביטוחי המנהלים נמצא בדרך כלל ביטוחים המשלמים באופן חד פעמי ויגיעו למוטב אשר קבע הלקוח. קיימת גמישות לגבי הסכום ומי שיקבל את הכסף.
בקרן הפנסיה הפיצוי הינו קצבה חודשית – כאחוז משכרו של המבוטח. אין למבוטח יכולת לקבוע מי יקבל את הכסף ורק שאריו יוכלו ליהנות מסכום ביטוח זה. אם ללקוח אין שארים (ידועה בציבור, ילדים או אישה) עלול להיווצר מצב שבו הוא משלם לביטוח סכום שאותו לא יקבל אף אחד.
ביטוח לאובדן כושר עבודה
בקרן פנסיה קיים כיסוי כללי לאובדן כושר עבודה – פנסיית נכות. כיסוי זה זול יחסית לביטוח מנהלים ועבור מי שעוסק במקצועות מסוכנים (צווארון כחול) על פי הגדרות של חברות הביטוח, זאת מכיוון שאינו מקבל תוספות מחיר מקצועיות כמו בביטוחי מנהלים. עם זאת, כיסוי זה אינו מוגדר לעיסוק ספציפי שבו עוסק המבוטח, ומדובר בנקודה בעלת חשיבות עבור מי שעוסק במקצועות צווארון לבן.
ביטוח מנהלים: כיסוי זה, על מחירו היקר יותר, נותן מענה למקרים של עיסוק ספציפי. בביטוח המנהלים קיימת הגדרה ספציפית לעיסוק המבוטח, ככל שעיסוק זה מוגדר כצווארון לבן. ניתן לרכוש תוספת לקרן פנסיה שהופכת את פנסיית הנכות ל"הגדרה עיסוקית".
בסדרה זו ארבעה פרקים: בראשון אתמקד במרכיב החיסכון (המונה של הנוסחה לפרישה) של המוצרים וכל מה שמשפיע עליו. בפרק השני אתמקד במרכיב המקדם המרה לקצבה ואסקור את דורות ביטוחי המנהלים. בשלישי אתמקד בביטוח עצמו – אובדן כושר עבודה ומקרה מוות – ובפרק הרביעי אערוך סיכום ואתן כלים פשוטים להתנהל עם המוצרים.
ניתן לפנות בכל שאלה שמתעוררת אל המייל שלי kobik@nova-ins.co.il או להשאיר פרטים בצרו קשר.
לחזרה לפרקים קודמים בסדרה לחצו כאן >> פרק א', פרק ב'
***אין המידע המועבר בפרק זה תחליף לייעוץ עם בעל רישיון בתחום הפנסיה או עם בעל רישיון בתחום ניתי תיקי השקעות***